IEICE Technical Committee Submission System
Advance Program
Online Proceedings
[Sign in]
Tech. Rep. Archives
 Go Top  Go Back   Prev DE Conf / Next DE Conf [HTML] / [HTML(simple)] / [TEXT]  [Japanese] / [English] 


Technical Committee on Data Engineering (DE) [schedule] [select]
Chair Akiyo Nadamoto (Konan Univ.)
Vice Chair Koji Eguchi (Kobe Univ.), Shingo Otsuka (Kanagawa Inst. of Tech.)
Secretary Daisuke Kitayama (Kogakuin Univ.), Mayuki Ueda (Univ. of Marketing and Distrbution Science)
Assistant Kazuo Goda (Univ. of Tokyo), Yuroaki Shiokawa (Tsukuba Univ.)

Conference Date Fri, Jun 23, 2017 13:00 - 19:00
Sat, Jun 24, 2017 09:15 - 18:10
Topics  
Conference Place  
Copyright
and
reproduction
All rights are reserved and no part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic or mechanical, including photocopy, recording, or any information storage and retrieval system, without permission in writing from the publisher. Notwithstanding, instructors are permitted to photocopy isolated articles for noncommercial classroom use without fee. (License No.: 10GA0019/12GB0052/13GB0056/17GB0034/18GB0034)

Fri, Jun 23 PM 
12:00 - 13:10
  12:00-13:00 ( 60 min. )
(1) 13:00-13:10  
Fri, Jun 23 PM 
13:10 - 15:00
(2) 13:10-13:40 Construction of Life Event Prediction Model using Tendency of Word Occurrence in User's Tweet History DE2017-1 Shun Abe (Osaka Univ.), Masumi Shirakawa (hapicom), Takahiro Hara (Osaka Univ.), Kazushi Ikeda, Keiichiro Hoashi (KDDI Research)
(3) 13:40-14:05 Analyzing trend of foods using multidomain data DE2017-2 Masashi Anzawa, Sosuke Amano, Kiyoharu Aizawa (Univ. of Tokyo), Makoto Ogawa (foo.log), Shin'ichi Satou (NII)
(4) 14:05-14:35 Discussion of multidimensional sentiment extraction method from Tweets DE2017-3 Kazuhiro Akiyama (Konan Univ.), Tadahiko Kumamoto (CIT), Akiyo Nadamoto (Konan Univ.)
(5) 14:35-15:00 Analysis of social networking service posts by the press for spreading worth of news article DE2017-4 Rino Yoshii, Sayaka Kawakami, Hiroyuki Fujisiro (Hosei Univ.)
  15:00-15:20 Break ( 20 min. )
Fri, Jun 23 PM 
15:20 - 16:20
(6) 15:20-16:20 DE2017-5
Fri, Jun 23 PM 
16:20 - 17:20
(7) 16:20-17:20 DE2017-6
  17:20-17:30 Break ( 10 min. )
Fri, Jun 23 PM 
17:30 - 19:00
(8) 17:30-18:30 DE2017-7
(9) 18:30-19:00  
Sat, Jun 24 AM 
09:00 - 09:20
  09:00-09:15 ( 15 min. )
(10) 09:15-09:20  
Sat, Jun 24 AM 
09:20 - 10:50
(11) 09:20-09:50 A Data Generation Method for Bic Data Analysis Prototypes and its Applications to Human Resource Data DE2017-8 Jun Miyazaki, Naofumi Yoshida (Komazawa Univ.)
(12) 09:50-10:20 Chronological Topic Analysis for Annual Reports
-- A Case Study of Annual Report on the Environment --
DE2017-9
Koji Wajima, Kei Kogure, Tetsuji Satoh (Univ. of Tsukuba)
(13) 10:20-10:50 Identification of keywords using Japanese wikipedia article DE2017-10 Arashi noto, Nobuyuki Takahashi (FUN)
  10:50-11:00 Break ( 10 min. )
Sat, Jun 24 AM 
11:00 - 12:00
(14) 11:00-12:00 DE2017-11
Sat, Jun 24 PM 
12:00 - 13:30
  12:00-13:10 ( 70 min. )
  13:10-13:30 Break ( 20 min. )
Sat, Jun 24 PM 
13:30 - 18:10
(15) 13:30-14:30 DE2017-12
  14:30-14:40 ( 10 min. )
(16) 14:40-18:00  
(17) 18:00-18:10  

Announcement for Speakers
General Talk (ロング発表)Each speech will have 20 minutes for presentation and 10 minutes for discussion.
General Talk (ショート発表)Each speech will have 15 minutes for presentation and 10 minutes for discussion.
Invited TalkEach speech will have 60 minutes for presentation.

Contact Address and Latest Schedule Information
DE Technical Committee on Data Engineering (DE)   [Latest Schedule]
Contact Address  


Last modified: 2017-06-05 13:11:09


Notification: Mail addresses are partially hidden against SPAM.

[Download Paper's Information (in Japanese)] <-- Press download button after click here.
 

[On-Site Price List of Paper Version of Proceedings (Technical Report)] (in Japanese)
 
[Presentation and Participation FAQ] (in Japanese)
 
[Cover and Index of IEICE Technical Report by Issue]
 

[Return to DE Schedule Page]   /  
 
 Go Top  Go Back   Prev DE Conf / Next DE Conf [HTML] / [HTML(simple)] / [TEXT]  [Japanese] / [English] 


[Return to Top Page]

[Return to IEICE Web Page]


The Institute of Electronics, Information and Communication Engineers (IEICE), Japan